23 Aralık 2012 Pazar

iPhone - iPad Uygulamaları | Öneri

Kullandığım ve işinize yarayacağını düşündüğüm ios uygulamalarını yazacağım. Bunların arasında herkesin bildiği ''instagram, flipboard, shazam ,teamviewer,whatsapp'' vs olmayacak tabi. Onlar olmazsa olmaz. Daha az bilinen ve çok işe yarayanları yazacağım. Iphone'unuzu sadece arama yapmak için ve Facebook'a girmek için kullanmayın diye.




Fantastical - Takvim Uygulaması

Apple ürünleri arasındaki eşzamanlama olayı yüzünden Fantastical oldukça kullanışlı bir takvim uygulaması. Sesle dikte etme özelliği var, kolay arayüzü sayesinde takviminizdeki etkinliklere kolayca erişebilme imkanı tanıyor. Facebook kullanıyorsanız ordaki etkinlikleri de Fantastical takvim uygulamanızda görebiliyor ve yönetebiliyorsunuz.

Takvimle işi olmayana lüzumsuz tabi.











Pocket - Link Saklayıcı

Pocket, internette dolaşırken, tarayıcınızda, twitterda, facebookta görmüş olduğunuz bir tiviti, haberi,linki, videoyu, kısacası herşeyi daha sonra tekrar ziyaret etmek istediğinizde , bu listenizi size gösteren bir uygulama. Twitter'ın FAV mantığı gibi işliyor . Çok basit bir şekilde istediğiniz neyse onu ''Send to Pocket'' diyerek sonradan okumaya uygun hale getiriyorsunuz. İçerisinde arama yapabilmek, kategorize edebilmek , çevrımdışı da çalışması , diğer cihazlarınızla senkronize olabilmesi ve ücretsiz olması aklıma ilk gelen güzellikleri.









Live Score Addicts

Futbola dair gördüğüm en güzel canlı skor uygulaması sanırım. Diğerlerinden ne farkı var ? Şu farkı var. İstediğiniz önceliği belirleyebiliyorsunuz, ona göre size listeleme imkanı sunuyor. İstediğiniz maçlardan bildirim alma seçeneğiniz var. Türkiye ligi haricinde diğer ligler için gol olduktan kısa bir süre sonra golün görüntüsünü maç başlığına ekliyorlar ve bildirim olarak o gol görüntüsünü de alabiliyorsunuz. Maçlar oynanırken canlı puan durumunu gösteriyor ve genel gol krallığı, dk/gol oranında en iyi oyuncu vs gibi sekmeleri de var. Maçtan önce kesinleşmiş 11'leri de bildirim olarak alabiliyorsunuz. Ipad ile de senkronize oluyor ve cihaz değiştirdiğinizde tüm bu değişiklikleri yeniden yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

Eurosport'un canlı skor uygulaması da güzel ama bu uygulama diğer skor uygulamalarından çok daha fazla özelliğe sahip.

Euroleague ve NBA için canlı skor uygulaması arayışında olanlar da Euroleague ve NBA'in resmi uygulamasını indirebilirler. Oldukça kaliteli uygulamalar bu anlamda.













Evernote - Not Uygulaması

Evernote, Not alma olayının bokunu çıkarmış olan çok gelişmiş bir not defteri uygulaması.Sadece akıllı telefon-tablet arası değil, aklınıza gelebilecek her cihaz arasında eşzamanlama sağlayan bir not alma uygulaması. Atıyorum bilgisayar başındasınız ve internette okuduğunuz bir yazı hoşunuza gitti, Chrome'un Evernote web clipper şeysi ile kesmiş olduğunuz yazıyı anında Evernote uygulamanızda görebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi not alıyorsunuz, aldığınız not siz ekstra bir çaba göstermeden tüm cihazlarınızda eşzamanlanıyor.



















Yandex Haritalar



Apple'ın IOS 6'da sunduğu haritalar uygulamasında nasıl sıçtığı hepimizce malum. Google Maps için de şu an uygulama yok. Yakın zamanda geleceği söyleniyor. Yandex Haritalar uygulaması Google Maps gelene kadar idare eder.






Tweetbot -Twitter Ugulaması

Malum Twitter'ı yoğun olarak kullanan birisi olarak söylemeliyim ki, Tweetbot bu alemin şahıdır, padişahıdır, kralıdır. Yanına bile yaklaşabilen Twitter uygulaması yok bu alemde. Tweetbot sayesinde anfollow etmek istediklerinizi ancak ayıp olmasın , yarın görüştüğümüzde trip yapmasın diyerek kendinize engel olduklarınızı unfollow etmeden filtreleyebiliyorsunuz. Bu sayede anasayfanızı ağırlaştıran, ya da bok gibi yazanlardan kurtulmuş oluyorsunuz. Bu özellik mobil cihazlarda başka bir uygulamada mevcut değil diye biliyorum. PC'de Tweetdeck'in eskisinde vardı , bi de slipstream'de var, başka bir uygulamada var mı bilgi sahibi değilim

Diğer güzel özelliği , istediğiniz kelimeye filtre koyabiliyor olmak. Eğer siz twitterı takip ediyorken Behzat Ç. oynuyorsa ve ''Behzat öldü, hayalet hamile kaldı, akbabuş gay oldu, savcı esra menemen yaptı'' spoilerlarından uzak durmak istiyorsanız, istediğiniz kelimelere filtre koyuyorsunuz, o kelimeler sizin ana ekranınıza asla düşmüyor. Bu sayede boktan bir spoilera kurban gitmiyorsunuz. Malum internet çağımızın en zor olaylarından biri de spoilerdan kaçmak. Hele fazlaca dizi,film izleyen biriyseniz bu durum sizin için oldukça önem arzedecektir.

Rahatsız olduğunuz uygulamaların oto-tivitlerinin ekranınıza düşmesinden rahatsız oluyorsanız o uygulamaları da engelleyebiliyorsanız. Foursquare gibi, Getglue gibi, Paper.li gibi. Ben insanların nerede ne yaptığını veya ne izlediğini twitterda takip etmekten hoşlanmadığım için engelledim mesela. Eğer birisinin ne izlediğini ya da ne yaptığını merak ediyorsam o uygulamaya girip takip ederim, Twitterdan değil. Siz de benim gibiyseniz işinize yarayacaktır.

Icloud'u kullanıyor olması sebebiyle telefonunuz üzerinde yaptığınız değişiklikler otomatik olarak Macbookunuzda ya da Ipad'inizde görüntülenecek. Yani İphone'da filtrelediğiniz kelimeler ya da kişileri bir de Ipad için yapmak zorunda değilsiniz. Kendisi otomatik olarak tüm Tweetbot cihazlarını anında senkronize ediyor. Aynı zamanda bir cihazda tivitleri okurken nerde kaldıysanıız diğer cihazda da aynı noktayı görüyor olacaksınız. Tweetmarker diyorlarmış buna. Benim çok işime yaramakta bu özellik. Gözünü sevdiğimin cloud mantığı.








Photogene ve Camera+ - Fotoğraf Edit Uygulaması

İki uygulamayı da yazmak istedim. Fotoğraf editleme uygulamaların hemen hemen hepsi aynı şeyleri yapıyor olsa da kullanışlılık açısından bu ikisi daha önde.Kesip biçme, efekt verme, ve istediğiniz platformla paylaşabilme açısından çok iş görüyorlar.







Google Chrome- Tarayıcı

Hep dikkatini çektiğim şey senkronizasyon mantığı dikkat ederseniz. Çünkü bir cihazda yaptığınız değişikliklerin aynısını diğerinde yapmak tek kelimeyle eziyet. Bu sebeple tarayıcı olarak Chrome kullanıyorum. Pc'de yapmış olduğum her değişiklik ( yer imleri, geçmiş, son ziyaret edilen sayfalar, girdiğim tüm sayfalara ait kullanıcı adı şifreler , açık sekmeler ) diğer cihaza otomatik olarak aktarılıyor. Bunu son ios güncellemesiyle safari ile de yapabiliyorsunuz ama safari'de sekmeler arası geçiş zor olduğu gibi bilgisayarında Safari kullanan yoktur diye düşünüyorum. Mail adresiniz ve şifrenizle tüm cihazlarınızda Chrome kullanın, rahata erin.









Bunların haricinde kullandıklarımın bazısı:

Soundhound: Shazam'a alternatif.

Flashlight: El feneri.

Goal.com: Dünya futbolunu yakın takip.

Smart Office: Ofis programları.

Asphalt: En iyi oyunlardan. Online da oynanabiliyor.

Radyom: Radyo uygulaması. ( Çok açıklayıcı oldu )

Puffin: Bu flash içerikli siteleri açıyor.

Appshopper: Ücretli olan ve indirime giren veya bedava olan uygulamarı haber veriyor.

Tivibu Cep: Cepten tv.

Euroleague: Euroleague'e ait herşey.

Phone Drive: Online olarak cihazınızı yönetebileceğiniz bir app.

Diye gider bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder